Hladina rozvodnenej Tople na území mesta zatiaľ nezačala klesať

05.06.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 5. júna (TASR) - Kritická situácia vo Vranove nad Topľou v súvislosti s vybrežením rieky Topľa zatiaľ nie je zažehnaná.
Vodný živel doteraz stihol zaplaviť pozemky rodinných domov na Železničiarskej, Jarkovej, Čemernianskej, Toplianskej ul. , ako aj na ulici Boženy Nemcovej. Z viacerých ohrozených domov odišlo už viac ako 15 miestnych obyvateľov. Voda sa dostala aj do niekoľkých priemyselných areálov, na plochu športovísk telovýchovnej jednoty Masa a na parkovisko pred hypermarketom TESCO.
"V povodí rieky Topľa máme uzatvorené niektoré úseky ciest, a to medzi Vyšným Žipovom a Skrabským, ako aj medzi obcou Jastrabie nad Topľou a Komáranami, " uviedol pre TASR člen vranovského krízového štábu Štefan Veliký. Ako dodal, kvôli zaplaveniu prístupovej cesty do obce Jastrabie sa momentálne vykonáva zásobovanie miestnych obyvateľov základnými potravinami prostredníctvom hasičskej techniky. "Neprejazdný je aj most medzi obcami Dlhé Klčovo a Sačurov, " doplnil.
Veliký predpokladá, že v najbližšom čase hladina Tople vo Vranove poklesne, v opačnom prípade sa pristúpi k uzatvoreniu mosta pre prejazd automobilov na ceste prvej triedy číslo I/18. "Uvažujeme o tom, situáciu naďalej monitorujeme. Ak sa to dramaticky zhorší, teda ak začne voda narážať do mostového telesa, most odstavíme, " poznamenal.
 

Vyberte región